Koja će momčad osvojiti prvi HaBaWaBa Plus U13? Odgovor na to pitanje imati ćemo 6. siječnja, datum završetka prvog izdanja turnira posvećenog kategoriji U13, kojeg organizira Waterpolo Development pod pokroviteljstvom Fine i Conia.

Na turniru, koji počinje 2. siječnja u Villaggio Ge.Tur u Lignanu Sabbiadoro (Ita), sudjelovat će 16 momčadi iz 7 država: Mađarske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Španjolske, Francuske i Italije.

Popis momčadi koje sudjeluju na HaBaWaBa Plus U13 su: Ferencvaros Torna Club Waterpolo (Hun), Mentalfitol Szeged (Hun), YBL WPC Budapest (Hun), Partizan (Srb), Primorje (Cro), Vaterpolo Akademija Cattaro (Mne), Club Nataciò Barcelona (Esp), Olympic Nice (ime momcadi je Les Aiglons de Nice, Fra), Como (Ita), Alma Nuoto (Ita), Rari Nantes Verona (Ita), Spunzillo Salerno 2003 (Ita), Spunzillo Salerno 2004 (Ita), Pescara (Ita), Plebiscito Arechi (Ita), Etruria (Ita).

Turnir se sastoji od dva dijela. U prvom dijelu (Fase A) momčadi su podijeljene u 4 skupine: igraju se prve tri utakmice.

Skupine u Fase A

Skupina 1: WPC Partizan (Srb), Les Aiglons de Nice (Fra), Spunzillo Salerno 2003 (Ita), Como (Ita)

Skupina 2: FTC Waterpolo (Hun), Vaterpolo Akademija Cattaro (Mne), Alma Nuoto (Ita), Rari Nantes Verona (Ita)

Skupina 3: C.N. Barcelona (Esp), Mentalfitol Szeged (Hun), Spunzillo Salerno 2004 (Ita), Pescara (Ita)

Skupina 4: VK Primorje (Cro), YBL Budapest (Hun), Plebiscito Arechi (Ita), Etruria (Ita)

Nakon prvog dijela natjecanja, započet će Fase B, gdje će momčadi biti podijeljene u 2 skupine po 8: u prvu skupinu (B-G1) ulaze prve dvije momčadi iz svake skupine iz prvog dijela dok u drugu skupinu (B-G2) odlaze treća i četvrta momčad iz svake skupine iz prvog dijela. U Fase B prenose se bodovi i ne igra se s istim momčadima iz Fase A.

Prvoplasirana momčad u skupini B-G1 (za plasman od 1. do 8. mjesta) biti će pobijednik HaBaWaBa Plus U13, dok će skupina B-G2 odrediti plasmane od 9. do 16. mjesta.

 

Translation by Edvin Calderara

Leave a Reply