HaBaWaBa postaje još veći. Waterpolo Development osmislio je HaBaWaBa Plus U13, novi turnir posvećen kategoriji U13, koji se nadodaje već tradicijonalnim HaBaWaBa International Festival-u, turnir za kategorije U9 i U11.
 
Otvoren za momčadi 2003. godišta i mlađe, HaBaWaBa Plus U13 održati će se od 2. do 6. Siječnja na istoj lokaciji gdje se održava i HaBaWaBa Intenational Festival, u Villaggio Ge.Tur u Lignano Sabbiadoro.
 
Biti će moguće prijaviti se na turnir od 15. Listopada do 15. Studenog 2015. Godine. U linkovima ispod pronaći ćete informacije za upis i pravila turnira, koja su nešto drukčija od onih za turnir U11 i U9.
 
“Pokušali smo s inovacijama što se tiće same igre HaBaWaBa – objašnjava nam Lucio Pisani, predsjednik Waterpolo Developmenta -, prilagođujući igru za stariju djecu. Za poticanje dinamičnije i manje fizičke igre uveli smo novo pravilo: dok je broj igrača i igri jednak nije dopušteno biti u zoni od 5 metara više od 5”. Osim toga, igra se 7 vs 7 s 30” posjeda lopte za napad, kao u vaterpolu za odrasle. Igraju se 4 četvrtine po 7 minuta, s kontinuiranim vremenom. Što se tiće ostalih informacija, HaBaWaBa Plus U13 ima slične značajke kao i HaBaWaBa International Festival, počevši od lokacije: Villaggio Ge.Tur ostaje i dalje najljepše mjesto za naše događaje.”
 
Turnir se sastoji od 16 momčadi: dakle ako želite sudjelovati pošaljite nam što prije vaš zahtjev za upis. Rok za upis mogao bi isteči i prije 15. Studenog u slučaju da se upišu 16 momčadi.

Leave a Reply